groente soep met balletjes

runderbouillon...................... 2.5 ltr
aroma.................................. scheutje
ketjap................................... scheutje
nootmuskaat........................ snufje
vlees kruiden....................... snufje
vers gemalen peper............. snufje
kruidnagel............................. snufje
brunoise gesneden wortel..... 150 gram
gesneden prei........................ 150 gram
brunoise gesneden knolselderij........150 gram
bloemkool roosjes.................. 150 gram
spruitjes in vieren gesneden ...... 150 gram
gesneden ui............................... 100 gram
plakjes gesneden champignons....... 100 gram
gebroken boontjes..................... 150 gram
soep balletjes ........................... 150 gram
gare rundersoep vlees............. 100 gram
fijn gesneden lavas................ naar eigen smaak
vermicelli (middel)................... 50 gram

  1. Maak de runderbouillon warm en doe al de gesneden en gewassen groente erbij samen met de vermicelli.
  2. Laat dit alles ongeveer 10 minuten trekken op matig vuur (mag niet koken).
  3. Vervolgens doet men de soep balletjes erbij en laat dit nog een 10 minuten trekken.
  4. Breng nu de soep op smaak met peper, zout, aroma, lavas en ketjap.
  5. Pas op de soep niet gaat koken anders word hij blind.
  6. De soep heet serveren met warm gebakken stokbrood.