Drie in de Pan

Drie in de pan behoort ook tot de oud Hollandse warme tussendoortjes, dit gerecht kan ook heel goed dienen als warm nagerecht.

bloem...... 250 gram
zout ......snufje
gist ......10 gram
melk...... 300 ml
losgeklopt ei ......1/2 stuk
gewelde rozijnen ......60 gram
gewelde krenten ......60 gram
boter of olie ......50 gram


  1. Zeef de bloem met het zout.
  2. Maak de melk lauw warm en lost het gist daarin op.
  3. Giet het gist met melk mengsel bij de bloem en klop het geheel met een garde tot een glad beslag zodat er geen klontjes meer in voorkomen.
  4. Dit beslag 10 minuten beslaan met de garde.
  5. Roer daarna de gewassen rozijnen en krenten er doorheen met een spatel.
  6. Het beslag onder een vochtige doek, op een lauwwarme plaats laten rijzen. Ongeveer een 30 minuten.
  7. In een koekenpan, hete boter of olie de koekjes gaar en bruin bakken.


Serveertip: Geef ze met stroop en of basterdsuiker.

Een oud hollands recept.
Dit recept komt van een bezoeker van deze site en ik ben hier heel blij mee.
hier voor mijn dank.
Dick.